Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

«Mη θυμώνεις, βρε Θυμούλη»: Ένα παραμύθι που μαθαίνει στο παιδί να διαχειρίζεται τον θυμό του.

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Μια ευρηματική, ευαίσθητη,   ιστορία για τα παιδιά που δεν μπορούν να ελέγξουν τον θυμό τους, είναι το πρώτο  παιδικό βιβλίο της συγγραφέως από το Σουφλί, Εύης Δουργούτη, «Mη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!», που κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Πνοή με εξαιρετική εικονογράφηση της Αγγελική Δρακάκη.

Ένα βιβλίο, χωρίς ηθικοπλαστική διάθεση, που μαθαίνει και ενθαρρύνει τα παιδιά να  αναγνωρίσουν και να προσεγγίσουν  τα συναισθήματά τους και τα βοηθά  να κατανοήσουν και να διαχειριστούν δημιουργικά το αίσθημα του θυμού που συχνά νιώθουν.

Το βιβλίο:

Είναι φυσιολογικό άραγε να θυμώνουμε; Πώς νιώθει αυτός που θυμώνει και πώς αυτός που εισπράττει τον θυμό μας; Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μη στεναχωρούμε τους ανθρώπους που μας αγαπούν;

Τα δίδυμα αδερφάκια, ο Θυμούλης και ο Ξεθυμούλης, μας βοηθούν να απαντήσουμε σ’ αυτές τις ερωτήσεις και μας μαθαίνουν τρόπους ώστε να ελέγχουμε τον θυμό μας. Γιατί, μαθαίνοντας να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας σήμερα, απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή αύριο. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Θυμούληδες»!

Βιογραφικό:




Η Εύη Δουργούτη γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1992 στο Σουφλί όπου ζει με τον σύζυγο και τις δυο κόρες τους. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από πολύ μικρή αγαπούσε τη λογοτεχνία και πειραματίστηκε με διάφορες μορφές γραπτού λόγου. Διηγήματά της συμμετέχουν σε συλλογικές εκδόσεις, ενώ τα μυθιστορήματά της, «Ο χορός της φωτιάς» και «Μια στιγμή ακόμα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή. Το «Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!» είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο και κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Πνοή.

INFO:

«Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!»

Συγγραφέας: Εύη Δουργούτη

Εικονογράφος: Αγγελική Δρακάκη

Ηλικίες:  Προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικία.

Εκδόσεις: Πνοή

Τηλέφωνο: 2102230206

Email: ekdoseis.pnoi@gmail.com

Διεύθυνση: Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 10678, Αθήνα

https://www.ekdoseispnoi.gr/product/%CE%BC%CE%B7-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%B5-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου