Τρίτη 5 Απριλίου 2022

«Με λένε Πάτρα»: Ένα βιβλίο για την ανεμελιά και την αγνότητα των παιδικών μας χρόνων

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Η ιστορία της Πάτρας, ενός κοριτσιού 10 ετών που περιγράφει με τρόπο άμεσο, αυθόρμητο, βαθιά συγκινητικό αλλά και με χιούμορ την καθημερινότητά της, τις απόψεις της για τους γονείς της, τις σκέψεις της για το σχολείο και τους φίλους της.

Μια ιστορία που αναδεικνύει την αγνή αγάπη ενός ανήλικου παιδιού που δεν ανέχεται τα ψεύτικα εμπόδια που ορθώνει ο φυλετικός και κοινωνικός ρατσισμός. Ενός παιδιού που καλείται να διαχειριστεί, όταν κάποια στιγμή βρίσκεται στην επαρχία, καινούργιες εικόνες,  εμπειρίες και γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του.

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που μπορούν να ξαναθυμηθούν τη δική τους ανεμελιά και αγνότητα από την συγγραφέα Κατερίνα Γαγανέλη και τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ.

Βιογραφικό:



Η Κατερίνα Γαγανέλη γεννήθηκε στις Σέρρες και έζησε στη γενέτειρά της μέχρι την προσχολική ηλικία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Αθήνα. Μεγάλωσε σ’ ένα σπίτι με πέντε ενοίκους και πολλή αγάπη. Από μικρή ένιωθε να την πλημμυρίζουν συναισθήματα για κάθε τι σημαντικό που συνέβαινε σ’ αυτήν ή στο περιβάλλον της και θυμάται τον εαυτό της να θέλει να τα κρατήσει ζωντανά. Έγραφε παντού, σε χαρτοπετσέτα, στο χέρι της, στο μενού ενός εστιατορίου, κυριολεκτικά παντού. Σήμερα ζει στα Χανιά και προσφέρει τις υπηρεσίες της στην πατρίδα ως στρατιωτικός.

Τον ελεύθερο της χρόνο «κλέβει» ότι καλύτερο έχουν να της δώσουν οι φίλοι της και τα κάνει λέξεις αποτυπωμένες στο χαρτί. Με αυτό τον τρόπο περνούν όσα ζήσανε –όπως και οι λατρεμένοι φίλοι της– στην αιωνιότητα.

INFO:

«Με λένε Πάτρα»

Συγγραφέας: Κατερίνα Γαγανέλη

Εικονογράφηση : ΖΑΕ ΑΛΙΑ

Εκδόσεις: Κομνηνός

Μεγάλου Αλεξάνδρου 100, 10453 Αθήνα

info@komninos.shop

info@komninosbooks.gr

komninosbooks@gmail.com

( +30) 2130 434485

( +30) 6944 799607

https://komninos.shop/%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1/

https://www.youtube.com/watch?v=ykbGSnC2H2o

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου