Κυριακή 10 Απριλίου 2022

«Μαμά, πώς θα γίνω Σούπερ Ήρωας;»: Ένα υπέροχο παραμύθι για τη σπουδαιότητα της καλοσύνης και της προσφοράς

 


«…’Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε σούπερ ήρωες για κάποιον. Αν ψάξεις βαθιά μέσα σου, θα βρεις τη μαγική σου υπερδύναμη, και θα μάθεις να βοηθάς όποιον πραγματικά το χρειάζεται»

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Ένα εξαιρετικό  βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά πως οι αληθινοί σούπερ ήρωες είναι όλοι εκείνοι οι καθημερινοί άνθρωποι, που μέσα από  το  επάγγελμά τους βοηθούν τους συνανθρώπους τους και προσπαθούν για έναν  καλύτερο κόσμο, είναι το παραμύθι που έγραψε η ψυχολόγος 'Ελλη Χατζηπαζαρλή-Καρπουχτσή με τίτλο, «Μαμά, πώς θα γίνω Σούπερ Ήρωας;», εικονογράφησε μοναδικά η Νάταλι Χυτήρογλου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Το βιβλίο μέσα από την ιστορία του μικρού Μιχάλη, που συνειδητοποιεί πως τους ήρωες δεν τους κάνει ούτε η στολή, ούτε η μάσκα, αλλά η καλή καρδιά,  περνάει το μήνυμα ότι τα παιδιά μπορούν  κι αυτά να γίνουν σούπερ ήρωες όταν μεγαλώσουν, το καθένα με τη δική του αξία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Το βιβλίο:

Ο Μιχάλης ονειρεύεται να γίνει σούπερ ήρωας! Φτιάχνει τα μαλλιά του, φοράει τη φανταχτερή στολή του και θέλει να σώσει όσους κινδυνεύουν! Αρκούν όμως αυτά για να σε κάνουν σούπερ ήρωα; Ο Μιχάλης, μαζί με τον γάτο του, τον Ξάπλα, θα ανακαλύψει πως όλοι μπορούμε να γίνουμε σούπερ ήρωες, αρκεί να βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη – κι ας μη φοράμε μπέρτα!

Η συγγραφέας:



Η Έλλη Χατζηπαζαρλή-Καρπουχτσή σπούδασε Ψυχολογία και Εγκληματολογία στο University of the West of England. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του University of East London. Η πρώτη της ειδικότητα ήρθε το 2018, στην «Κλινική Αξιολόγηση Ενδοοικογενειακής βίας & Σεξουαλικής κακοποίησης». ενώ το 2019 ολοκλήρωσε τη δεύτερη, στη «Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζεύγους». Η ίδια διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη γενέτειρά της, τις Σέρρες. Η αγάπη της για τα παιδιά, τα παραμύθια και τα όνειρα, την ώθησαν να στραφεί στη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Όπως λέει και η ίδια: «Τα παραμύθια είναι η βάρκα των παιδιών και εμείς το πανί, που τους ταξιδεύουμε στη θάλασσα των ονείρων τους. Γίνετε οι γονείς, ο ούριος άνεμός τους».

Η εικονογράφος:

Η Νάταλι Χυτήρογλου σπουδάζει Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στον ελεύθερό της χρόνο εικονογραφεί για τα περιοδικά ISIS και MISC του πανεπιστημίου. Όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει σούπερ ήρωας.

INFO:

«Μαμά, πώς θα γίνω Σούπερ Ήρωας;»

Συγγραφέας: Έλλη Χατζηπαζαρλή-Καρπουχτσή

Εικονογράφος: Νάταλι Χυτήρογλου

Εκδόσεις: Πνοή

Τηλέφωνο: 2102230206

Email: ekdoseis.pnoi@gmail.com

Διεύθυνση: Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 10678, Αθήνα

https://www.ekdoseispnoi.gr/product/%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CF%89-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%81-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B1%CF%82/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου