Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

«Το βελουδένιο κουνέλι»: Ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Το διαχρονικό, κλασικό,  εικονογραφημένο βιβλίο της Margery Williams, που πρωτοδημοσιεύθηκε  το 1922 και έχει διαβαστεί και αγαπηθεί από πολλές γενιές παιδιών και τους γονείς τους , «Το βελουδένιο κουνέλι», κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο ΛΙΒΑΝΗ.

Το βιβλίο, έναν αιώνα μετά, εξακολουθεί να, ενθουσιάζει, να  μαγεύει και να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Ανατυπώθηκε εκατοντάδες φορές από την αρχική του έκδοση και μεταφέρθηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

 Η ιστορία δεν έχει σβήσει ποτέ. Γιατί μιλάει για τη σημασία της αγάπης των μικρών παιδιών, την αγνή, αληθινή αγάπη και για τη μαγεία της φιλίας.

Το βιβλίο:

Αφηγείται την ιστορία ενός μικρού λούτρινου κουνελιού που ονειρεύεται να γίνει κάποτε αληθινό.

Το Βελουδένιο Κουνέλι ζει στο παιδικό δωμάτιο μαζί με όλα τα άλλα παιχνίδια, περιμένοντας τη μέρα που το Αγόρι θα το διαλέξει για συντροφιά.

Με τον καιρό, γίνεται φίλος με το κουρελιασμένο Δερμάτινο Άλογο, το πιο σοφό παιχνίδι, που του αποκαλύπτει τον στόχο όλων των παιχνιδιών: να γίνουν «αληθινά» μέσω της αγάπης.

 Η αγάπη όμως δεν είναι πάντα εύκολη... Δεν είσαι αληθινός επειδή είσαι όμορφος ή βελουδένιος. Είσαι αληθινός επειδή αγαπάς και σε αγαπούν.

Άραγε θα νιώσει το βελουδενιο κουνέλι ποτέ του πως είναι να είσαι αληθινός;;

INFO:

Η Margery Williams ήταν Αγγλοαµερικανίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Το Βελουδένιο Κουνέλι είναι το πιο επιτυχηµένο και πολυδιαβασµένο βιβλίο της.

https://www.livanis.gr/To-veloudenio-kounel_p-3223414.aspx


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου