Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

«Αριάδνη»: Το μυθιστόρημα - best seller των Sunday Times που αναβιώνει μαγευτικά τον αρχαίο μύθο της Αριάδνης

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Σαγηνευτικό και άκρως συναρπαστικό, το βιβλίο της Jennifer Saint, «Αριάδνη», (Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ) αποτελεί ένα νέο έπος που επαναφέρει τις ξεχασμένες γυναίκες της ελληνικής μυθολογίας στην καρδιά της αφήγησης, καθώς αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο. 

Η Αριάδνη, πριγκίπισσα της Κρήτης, μεγαλώνει χαιρετίζοντας κάθε πρωί την αυγή με χορούς και ακούγοντας τις ιστορίες της τροφού της για θεούς και ήρωες. Όμως κάτω από το χρυσό παλάτι αντηχούν τα συνεχή χτυπήματα από τις οπλές του αδερφού της, του Μινώταυρου, ενός τέρατος που ζητά θυσίες αίματος.

Όταν ο πρίγκιπας της Αθήνας Θησέας φτάνει για να εξοντώσει το τέρας, η Αριάδνη διακρίνει στα πράσινα μάτια του όχι μια απειλή αλλά ένα μέσο διαφυγής. Αψηφώντας τους θεούς, προδίδοντας την οικογένεια και τη χώρα της και διακινδυνεύοντας τα πάντα για την αγάπη, η Αριάδνη βοηθά τον Θησέα να σκοτώσει τον Μινώταυρο.

Όμως η απόφαση της Αριάδνης θα της εξασφαλίσει μια ευτυχή κατάληξη; Και τι θα γίνει με τη Φαίδρα, την αγαπημένη μικρότερη αδερφή της, την οποία αφήνει πίσω;

Βιογραφικό


Η Jennifer Saint μεγάλωσε διαβάζοντας την ελληνική μυθολογία και πάντα έλκονταν από τις ανείπωτες ιστορίες που κρύβονταν μέσα στους μύθους. Μετά από δεκατρία χρόνια ως καθηγήτρια αγγλικών στο γυμνάσιο, έγραψε το ARIADNE που αφηγείται τον θρύλο του Θησέα και του Μινώταυρου από την οπτική γωνία της Αριάδνης - της γυναίκας που το έκανε να συμβεί. Η Jennifer Saint είναι τώρα συγγραφέας πλήρους απασχόλησης, ζει στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της. Είναι η συγγραφέας των διεθνώς μπεστ σέλερ  ΗΛΕΚΤΡΑ και ΑΡΙΑΔΝΗ.

Έγραψαν για το βιβλίο:

- «Σε έναν κόσμο που διοικείται από ιδιοσυγκρασιακούς, θλιβερούς θεούς, η Αριάδνη είναι ένας λαμπερός φάρος γυναικείας δύναμης και θάρρους – κάνοντας αυτή μια ιστορία που είναι αδύνατο να ξεχαστεί». Culturefly

«Με το θαυμάσια εκτελεσμένο ντεμπούτο της... [Saint] ενώνεται με ανθρώπους όπως η Madeline Miller...στην σφυρηλάτηση μαγευτικών αναδιηγήσεων αρχαίων ελληνικών μύθων από γυναικεία οπτική γωνία». Ιστολόγιο Waterstones

«Με φρέσκια φωνή και οξυδερκή διορατικότητα, η Saint προσθέτει σάρκα και οστά σε έναν αρχαίο μύθο, παρασύροντας τον αναγνώστη σε έναν ανήσυχο κόσμο των αιώνων». Yangsze Choo, συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times του THE NIGHT TIGER.

«Τι όμορφο βιβλίο! Σε μεταφέρει σε έναν θαυμάσια συνειδητοποιημένο, μαγικό κόσμο με υπέροχους χαρακτήρες». Elodie Harper, συγγραφέας του THE WOLF DEN.

«Μια τόσο συναρπαστική εκδοχή του μύθου του Θησέα ιδωμένη μέσα από τα μάτια της Αριάδνης και της αδερφής της. Διαχρονικό αλλά και έξοχα ασχολήθηκε με σύγχρονα θέματα ». Laure Van Rensburg, συγγραφέας του THE DOWNFALL.

«Η Saint δίνει νέα πνοή στις ξεχασμένες γυναίκες της ελληνικής μυθολογίας με ένα μυθιστόρημα που είναι απίστευτα απορροφητικό και γεμάτο καρδιά». Katie Lowe, συγγραφέας του THE FURIES

INFO:

«Αριάδνη»

Συγγραφέας: Saint Jennifer

Μετάφραση:  Εύη Γεροκώστα

Εκδόσεις: ΚΑΚΤΟΣ

https://www.kaktos.gr/el/saint-jennifer-ariadnh-978-960-382-156-4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου