Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Το μυθολογικό καλοκαίρι των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ






Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας


Μυθολογικά παραμύθια και διαχρονικές ιστορίες αγαπημένων ηρώων της μυθολογίας, ξαναζωντανεύουν και συστήνονται ξανά σε μικρούς και μεγάλους από τις εκδόσεις  ΨΥΧΟΓΙΟΣ  και υπόσχονται ένα συναρπαστικό καλοκαίρι.
Μέσα από τα κείμενα και την εξαιρετική εικονογράφησή τους , παρουσιάζονται με απλό και άμεσο τρόπο 7 μυθολογικά παραμύθια, εξοικειώνοντας τα παιδιά με τους κυριότερους ελληνικούς μύθους:
Τέρατα και πλάσματα της μυθολογίας, ο Κέρβερος , η Σφίγγα, οι Σειρήνες , οι  Κένταυροι, οι Κύκλωπες, οι περιπέτειες των θεών  του Ολύμπου,  ήρωες και φανταστικά  θηρία, ανθρωποφάγοι γίγαντες,  το  έπος της  Οδύσσειας,  η Αριάνδη, ο Θησέας και ο Μινώταυρος, μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των μύθων και της ιστορίας.
Επτά, ξεχωριστά, μυθολογικά παραμύθια, ιδανικά  καλοκαιρινά δώρα για τα παιδιά.




ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Ποιος λέει ότι μόνο τα φαντάσματα, οι βρικόλακες, οι μάγισσες και οι δράκοι που πετάνε φωτιές προκαλούν τρόμο; Στα αρχαία χρόνια, κυκλοφορούσαν ιστορίες για τέρατα και φοβερά πλάσματα που τρομοκρατούσαν τους ανθρώπους, απειλούσαν τους ναυτικούς και ρουφούσαν αίμα! Ανακαλύψτε τα πιο απίστευτα πλάσματα της μυθολογίας, γνωρίστε τους εκπληκτικούς ήρωες και τα κατορθώματά τους και διασκεδάστε με τις πολύχρωμες εικόνες που συνοδεύουν την αφήγηση.
Από τον Κέρβερο στη Σφίγγα, από τις Σειρήνες στους Κενταύρους, από τους Κύκλωπες στη Μέδουσα… τα φοβερά τέρατα της μυθολογίας είναι εδώ!
Ηλικία   7-8, 9-11
Σελίδες 88


ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Ζούσαν με μεγαλοπρέπεια στην κορυφή του Ολύμπου και από εκεί καθόριζαν τις τύχες του κόσμου. Στην πραγματικότητα, οι δώδεκα θεοί στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ πιο ανθρώπινοι απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί!
Μια συλλογή αρχαίων μύθων, με την υπέροχη εικονογράφηση της Μανουέλα Αντρεάνι, που θα διασκεδάσει τους νεαρούς αναγνώστες, φέρνοντας στο φως μυστικά και περιπέτειες των θεών του Ολύμπου
Ηλικία   7-8,9-11
Σελίδες 80
Μεταφραστής  Πάλλη Έρρικα


ΕΓΩ, Ο ΔΙΑΣ, ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΦΡΑΝΚ ΣΒΙΓΚΕΡ
Γιατί κυκλοφορεί ο σπουδαίος ήρωας Αχιλλέας με φουστάνια; Τι κοινό έχουν η βασίλισσα της ομορφιάς Αφροδίτη και ένα χρυσό μήλο με τον Τρωικό πόλεμο; Και γιατί η Αριάδνη είναι γνωστή ως «η κλαψιάρα της Νάξου»; Εδώ θα τα μάθεις όλα από πρώτο χέρι.
Από τον Αχιλλέα ως τον Δία, όλοι οι ήρωες και οι θεοί αφηγούνται, χωρίς περιστροφές, τις σπουδαιότερες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.
Ηλικία   7-8, 9-11
Σελίδες 264
Μεταφραστής  Τάνια Σταύρου


Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ
ΤΣΙΑΓΚΟ ΤΖΕ ΜΟΡΑΪΣ
Ετοιμάσου να μπεις σε δώδεκα μαγικούς κόσμους της μυθολογίας με οδηγό αυτό τον μοναδικό άτλαντα! Οι χάρτες στον Άτλαντα των Μύθων είναι ξεχωριστοί: δείχνουν πώς δώδεκα απίθανοι πολιτισμοί είδαν και σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο. Για κάποιους είναι ένα γιγάντιο δέντρο ή ένα αναποδογυρισμένο βουνό, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ζούμε στην πλάτη μιας πελώριας χελώνας. Όλοι τους, όμως, είναι συναρπαστικοί. Καθώς θα ταξιδεύεις στον κόσμο, θα συναντήσεις πληθώρα θεών, τεράτων, ηρώων και φανταστικών θηρίων. Πρόσεξε μόνο μην πέσεις πάνω σε λυκανθρώπους και πνεύματα…
Ηλικία   12-13, 7-8,9-11
Σελίδες 96
Μεταφραστής  Πάλλη Έρρικα


ΟΔΥΣΣΕΙΑ - ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
Θα μπορέσει, άραγε, ο ναυαγός Οδυσσέας να ξεπεράσει τους κινδύνους που οι θεοί επιφυλάσσουν γι’ αυτόν; Θα μπορέσει να επιστρέψει στην πιστή του σύζυγο Πηνελόπη και στον γιο του Τηλέμαχο; Θα μπορέσει, άραγε, να ξαναδεί την αγαπημένη του Ιθάκη; Εκμεταλλευόμενοι τη μακρά απουσία του, οι μνηστήρες κυβερνούν τώρα το δικό του βασίλειο. Δεν ξέρουν ότι πολύ σύντομα ο Οδυσσέας θα επιστρέψει για να πάρει την εκδίκησή του. Ζήστε το συναρπαστικό ταξίδι της Οδύσσειας, του πιο ωραίου παραμυθιού που έχει γραφτεί ποτέ, μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση αυτού του βιβλίου.
Ηλικία   12-13, 7-8,9-11
Σελίδες 80
Μεταφραστής  Πάλλη Έρρικα


ΜΥΘΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ: ΘΗΣΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΟΜΗΝΕΑ
Κείνα τα χρόνια τα παλιά που ζούσαν βασιλιάδες...
Τις περιπέτειες του Θησέα που ήτανε χιλιάδες
ευθύς θα εξιστορίσουμε σε μερικές αράδες.
Αριάδνη και Μινώταυρος, Προκρούστης και Θησέας,
Διόνυσος, θεά Αθηνά, Μίνωας και Αιγέας.
Ηλικία   5-6,7-8
Σελίδες 60
Εικονογράφος  Γιοβάνος Ανδρέας


Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ
Όταν ο θρυλικός ήρωας Οδυσσέας παίρνει τον δρόμο της επιστροφής από την Τροία για την πατρίδα του, την Ιθάκη, ούτε καν υποψιάζεται τους τρομερούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσει: ανθρωποφάγους γίγαντες, έναν μονόφθαλμο κύκλωπα, ένα τέρας με έξι κεφάλια, μοχθηρές σειρήνες, τρομακτικά πνεύματα και μια κακιά μάγισσα.
Το έπος της Οδύσσειας ξετυλίγεται μέσα από ευφάνταστα κόμικς για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Ηλικία   7-8,9-11
Σελίδες 104
Μεταφραστής  Πάλλη Έρρικα,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου