Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ο ανατρεπτικός λύκος Ζαχαρίας σε νέες περιπέτειες




Δύο νέες  ιστορίες  με πανέξυπνο κείμενο και υπέροχη εικονογράφηση, στην αγαπημένη σειρά με ήρωα τον γλυκό, τρυφερό, ανατρεπτικό λύκο… Ζαχαρία, κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
 Ο λύκος Ζαχαρίας γιορτάζει τα γενέθλιά του!
Τα γενέθλια του λύκου Ζαχαρία πλησιάζουν! Χαρούμενος ο Ζαχαρίας αποφασίζει να οργανώσει μια γιορτή. Ο Ζαχαρίας ξεκινά χαρούμενος τη μέρα του και προσκαλεί τους φίλους του να διασκεδάσουν όλοι μαζί, όμως εκείνοι φαίνονται πολύ απασχολημένοι…
Ναι, αλλά… η Λουλού και οι φίλοι του δεν δείχνουν πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα του. Οργισμένος, ο λύκος Ζαχαρίας φεύγει για το δάσος με τη μουσούδα του κατεβασμένη. Όμως εκεί τα πράγματα περιπλέκονται… Ο Ζαχαρίας είναι απογοητευμένος και λιγάκι θυμωμένος που οι φίλοι του έχουν άλλα σχέδια κι έτσι, όταν συναντά ένα τζίνι, εύχεται να μεταφερθεί κάπου πολύ μακριά. Τι γίνεται όμως όταν αυτό το «μακριά» βρίσκεται στον πλανήτη Άρη ή όταν οι διακοπές σε ένα εξωτικό νησί δεν είναι και τόσο ειδυλλιακές; Ευτυχώς που, όταν καταφέρνει να επιστρέψει σπίτι εξουθενωμένος, τον περιμένει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.


Ένας λύκος αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Αστείος και τρυφερός,  μπλέκει συνεχώς σε περιπέτειες, μπορεί να σε τρελάνει με όσα κάνει, μα ό,τι κι αν κάνει οι φίλοι του τον αγαπούν!
Ένα βιβλίο για τις παρεξηγήσεις, τις ευχάριστες εκπλήξεις και φυσικά τα γενέθλια!

Ο λύκος Ζαχαρίας παίρνει τα βουνά
Το βιβλίο «Ο λύκος Ζαχαρίας παίρνει τα βουνά»  είναι το δέκατο τέταρτο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος στη σειρά Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ.
Η Δεσποινίς Τιτί είναι πολύ ανήσυχη: εδώ και εβδομάδες δεν έχει νέα από τον μπαμπά της. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει και ο λύκος Ζαχαρίας! Έτοιμος πάντα να ριχτεί σε μια τρελή περιπέτεια, που θα τον οδηγήσει αυτή τη φορά στα πιο όμορφα βουνά του κόσμου, στο κυνήγι του πιο μυστηριώδους Γέτι!
Σε αυτή την πραγματικά ξεκαρδιστική περιπέτεια ο λύκος Ζαχαρίας μένει παγοκολόνα –κυριολεκτικά– αντικρίζοντας τη θέα από το Έβερεστ, βγάζει σέλφις με μπαμπουίνους στο Κιλιμάντζαρο, ενθουσιάζεται με το όρος Φούτζι, κάνει νεροτσουλήθρα στους γκρεμούς του Ουλουρού, ανεβαίνει χίλια σκαλιά στο Μάτσου Πίτσου και κάνει σκι στις χιονισμένες Άλπεις. Και όλα αυτά, αναζητώντας τον διαβόητο «Μεγαλοπόδαρο», που ίσως και να μην είναι και τόσο επικίνδυνος
Μια ιστορία για τη φιλία, την οικογένεια, την αγάπη, την περιπέτεια  και τα ψηλά βουνά!
Βιογραφικά:
H συγγραφέας
Η Οριάν Λαλμάντ είναι Γαλλίδα συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1972 και ζει στο Ντινάρ της Βρετάνης, με τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά της. Λατρεύει το γράψιμο και τις ιστορίες, και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ των βιβλίων και της οργάνωσης εκδηλώσεων σε παιδικές βιβλιοθήκες.
Η εικονογράφος
Η Ελεονόρ Τυλιέ είναι Γαλλίδα εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε στη νότια Γαλλία και σπούδασε στιλιστική στη Νιμ. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με το παιδικό βιβλίο και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Γαλλίας και Τυνησίας.
INFO:
Σειρά: Ο λύκος Ζαχαρίας
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου