Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

«Νάσος το ελεφαντάκι – Η νέα πατρίδα»: Μια ανατρεπτική ιστορία για την αλλαγή, την προσαρμογή , την συνεργασία και την αλληλεγγύη.




«Το επόμενο πρωί δυνατές φωνές ξυπνούν τον μικρό ελέφαντα. Η καρδιά του χτυπάει δυνατά. «Τι συμβαίνει; Μας κυνηγούν ξανά;» αναρωτιέται. Αρχίζει να τρέχει αναζητώντας τους γονείς του. Τους βρίσκει στον μεγάλο νερόλακο κυκλωμένους από μια ομάδα θυμωμένων ζώων.»

Το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως Βιβής Καββαδά με τίτλο «Νάσος το ελεφαντάκι – Η νέα πατρίδα» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών και βοηθάει τα παιδιά να αντιληφθούν τις έννοιες της αλλαγής, της προσαρμογής και την αξία της αλληλεγγύης.

Η ιστορία που εκτυλίσσεται αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης περιπέτειας του Νάσου, που αναγκάστηκε να αφήσει την πατρίδα του, μια εύφορη ζούγκλα, για να ξεφύγει από λαθροκυνηγούς. 


Μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι ο Νάσος και η οικογένειά του βρίσκουν μια νέα πατρίδα. Σε αυτόν τον όμορφο τόπο όμως υπάρχουν ζώα που δεν τον συμπαθούν και ο Νάσος καλείται να ξεπεράσει πέρα από τις δυσκολίες της προσαρμογής και την αρνητική συμπεριφορά τους. Ένα αναπάντεχο γεγονός όμως στο οποίο ο Νάσος αντιδρά με περίσσεια τόλμη και εφευρετικότητα ανατρέπει την επιφυλακτική στάση των ζώων και το μικρό ελεφαντάκι καταφέρνει να κερδίσει καινούργιους φίλους.

Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει επιμεληθεί η εικαστικός Ελένη Πεχλιβάνη που με την μοναδική της τεχνική καταφέρνει να μετατρέψει ένα παραμύθι που πραγματεύεται έννοιες δύσκολες, όπως την προσφυγιά και την ξενοφοβία σε μια συλλογή χρωματικών πινάκων που αναπτύσσουν ευχάριστα την αισθητική και φαντασία των μικρών αναγνωστών.
Το δύο βιβλία της σειράς «Νάσος το ελεφαντάκι – Το μακρύ ταξίδι» και «Νάσος το ελεφαντάκι – Η νέα πατρίδα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Mamaya και θα τα βρείτε σε όλα τα φυσικά και διαδικτυακά βιβλιοπωλεία.

Βιβή Καββαδά
«Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973. Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανα μεταπτυχιακό στην Μηχανική Περιβάλλοντος στην Αγγλία.
Από το 2010 γράφω στο προσωπικό μου ιστολόγιο AromaTherapyCosmos για όσα με ενδιαφέρουν. Την αρωματοθεραπεία, την υγιεινή διαβίωση, το περιβάλλον, τα ταξίδια και τα βιβλία. Όταν απέκτησα τους γιούς μου άρχισα να τους μιλώ για την ζωή μέσα από τα παραμύθια. Έτσι το 2016 έγραψα την πρώτη μου ιστορία για παιδιά με τίτλο «Νάσος το ελεφαντάκι – Το μακρύ ταξίδι». Και η περιπέτεια συνεχίζεται με το νέο μου παραμύθι, «Νάσος το ελεφαντάκι – Η νέα πατρίδα».

Ελένη Πεχλιβάνη
Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ της Αθήνας με καθηγητές τους Γ. Ψυχοπαίδη και Α. Χριστάκη, από όπου αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 2009. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα Χαρακτικής, Σκηνογραφίας και Φωτογραφίας.
Τον Μάρτιο και Οκτώβριο του 2010 ανέλαβε την οργάνωση του εικαστικού τμήματος με παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-12 στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 οργάνωσε το εικαστικό τμήμα με παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-12 στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές/θεματικές.
Από το 2015 ασχολείται και με την παιδική εικονογράφηση.Για τη δημιουργία των σχεδίων της χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές και δε σταματά να πειραματίζεται με νέες μεθόδους και υλικά.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. https://www.epehli.gr/


INFO: 
https://www.mamaya.gr/product/169/paidika-nasos-to-elefantaki-i-nea-patrida-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου