Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

«Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους»: Ένα υπέροχο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα από τον ΚΑΚΤΟ

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Η νέα σειρά παιδικών βιβλίων των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ ,«Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους», είναι ένα υπέροχο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα.

Όταν αγαπημένοι ηθοποιοί συναντούν τα πρωτότυπα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, δημιουργούνται συναρπαστικά παιδικά βιβλία με μαγική εικονογράφηση!

Ο πιο όμορφος τρόπος μύησης των παιδιών όχι απλά σε μια "ανώνυμη" μυθολογία, αλλά στα μεγάλα έργα της αρχαιότητας...

Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ εγκαινιάζουν μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων, για παιδιά ηλικίας 5+, η οποία βασίζεται στη φημισμένη σειρά «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία - Οι Έλληνες», που έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence ως ένα από τα πιο σημαντικά εκδοτικά έργα της εποχή μας!

Η σειρά έχει στόχο να εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στα μεγάλα κλασικά έργα, να προκαλέσει και να προσκαλέσει τα παιδιά να γνωρίσου ν από μικρή ηλικία όλο τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης, να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία, την ιστορία, την ποίηση, το θέατρο, με τρόπο απλό και επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό και ευχάριστο.



Τα έργα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα και μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά σημαντικές ιδέες και έννοιες με τρόπο σχεδόν βιωματικό.

Σκοπός των εκδόσεων  είναι η σειρά αυτή να εμπλουτίζεται συνεχώς, ώστε να διασκευαστούν όλα τα σημαντικά έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας για παιδιά και εφήβους.

Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς «Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους» σε ένα εορταστικό σετ για παιδιά 5+.



Περιλαμβάνονται:

Βάκχες του Ευριπίδη. Ο Διόνυσος επιστρέφει στη Θήβα, πατρίδα της μητέρας του, Σεμέλης. Όταν όμως ο βασιλιάς Κάδμος και ο εγγονός του ο Πενθέας αρνούνται να τον αναγνωρίσουν ως θεό, ο Διόνυσος αποφασίζει να τιμωρήσει την πόλη για την ύβρη που διέπραξε... Διασκευάζει και αφηγείται η Μυρτώ Αλικάκη. 

Αντιγόνη του Σοφοκλή. Η Αντιγόνη δεν θέλει να ζει με μίσος. Θέλει να ακολουθήσει τη φωνή της αγάπης, ακόμη κι αν έτσι αντιστέκεται στον σκληρό νόμο του Κρέοντα. Όμως η σκληρότητα φέρνει μόνο δυστυχία... Διασκευάζει και αφηγείται η Στεφανία Γουλιώτη. 

Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη, του Ηρόδοτου. Ο Πολυκράτης, τύραννος της Σάμου, νιώθει πως τα έχει όλα και πως οι θεοί τον ευνοούν πάντα. Δεν ακούει τον βασιλιά της Αιγύπτου, που τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του... Διασκευάζει, εικονογραφεί και αφηγείται η Άννη Θεοχάρη. 



INFO

«Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους»

Συγγραφείς: Αλικάκη Μυρτώ, Γουλιώτη Στεαφανία, Θεοχάρη Άννη,

Εικονογράφοι: Τζούριτς Μάγια. Haddad Sasha

Εκδόσεις: ΚΑΚΤΟΣ

Τα βιβλία περιλαμβάνουν QR code για να ακούσετε τα παραμύθια!

Βιβλία που διαβάζεις και ακούς! Για παιδιά 5+

https://www.kaktos.gr/el/alikakh-m-goylivth-s-theoxarh-a-seira-ta-paidia-diabazoyn-arxaioys-004589.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου