Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η ανεκτίμητη αξία της φιλίας, στο πρώτο παιδικό βιβλίο της Ντένιας Πάτρα

 


Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη έντονα συναισθήματα και αισιοδοξία που αγγίζει με ευαισθησία το ανεκτίμητο  θέμα της φιλίας, αποτυπώνεται με υπέροχο τρόπο στο πρώτο παιδικό βιβλίο της Ντένιας Πάτρα, «Η αέρινη παρέα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, με εξαιρετική εικονογράφηση της Ιωάννας Καλοστεφάνου.

Το βιβλίο:

Τι συμβαίνει όταν ο μοναδικός μας φίλος έχει μετακομίσει μακριά;
Ποι
oς μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε φίλους;
Ο Ορέστης έχει συντροφιά τα σύννεφα που αντικρίζει κάθε πρωί από το παράθυρο του δωματίου του και δημιουργεί με τη φαντασία του την Αέρινη Παρέα.
Πώς μπορεί άραγε ένα σύννεφο να ενώσει τις παιδικές καρδιές; Μα με τον μαγικό τρόπο της Αέρινης Παρέας που
 ενώνει απρόβλεπτα τον Ορέστη με μια ομάδα συμμαθητών του.

Είναι βέβαιο πως μπορούμε να αποκτήσουμε φίλους όταν αναγνωρίσουμε και εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, αξιοποιώντας τη δύναμη της φαντασίας και της θέλησης. 

 Βιογραφικό:



Η Ντένια Πάτρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και  παρακολουθεί  το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Δημόσια Ιστορία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Από παιδί αγαπούσε πολύ τα βιβλία. Είναι συντονίστρια στη Λέσχη Ανάγνωσης Κερίου Ενηλίκων και εμψυχώτρια σε δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά και ενήλικες στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη. Είναι μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού NECI. Από το 2019 είναι διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια του διεθνούς οργανισμού Living Values in Education.

Αγαπάει ν’ ακούει το ζωηρό και γάργαρο γέλιο των παιδιών και τον ήχο των σελίδων ενός βιβλίου καθώς γυρίζουν. «Η αέρινη παρέα» είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Email: partadenia@gmail.com

 INFO:

Συγγραφέας: Ντένια Πάτρα

Εικονογράφος: Ιωάννα Καλοστεφάνου

Τίτλος: Η αέρινη παρέα

Εκδόσεις: Πνοή

Τηλέφωνο: 2102230206

Email: ekdoseis.pnoi@gmail.com

Διεύθυνση: Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 10678, Αθήνα

https://www.ekdoseispnoi.gr/product/%ce%b1%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b1/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου