Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

«Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων»: Ένα ανατρεπτικό παραμύθι γεμάτο χρώμα, φαντασία και χιούμορ

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Πώς συνδέονται οι μονές κάλτσες, το Τρίγωνο των Βελούδων, η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ, κι ένα βιολετί αερόστατο με την έννοια της ελευθερίας και της ανακύκλωσης;

Θα καταλάβετε αμέσως γνωρίζοντας τους καλτσοκατοίκους του νησιού Απλώστρα-Απλώστρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ντουλάπας! Η φιλόδοξη και άπληστη μαντάμ Βισκόζ θέλει να στείλει όλες τις μονές και χαλασμένες κάλτσες στο Ταπανταχαλούν, το μέρος όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη χωματερή απορριμμάτων.

 Οι κάλτσες όμως, με τη βοήθεια της Ποπλίνας, της Καμπαρντίνας και άλλων υφασμάτων, αντιστέκονται. Θέλουν να πάνε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, στο Tρίγωνο των Βελούδων. Θα τα καταφέρουν; Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τα δόντια της Βισκόζ και της χωματερής;

Μια «φανταστική» περιπέτεια που προάγει τις αξίες της ελευθερίας, της συνεργασίας και φυσικά της ανακύκλωσης! Φορέστε δύο διαφορετικές κάλτσες και περπατήστε στα στενά συρταράκια του νησιού για να γνωρίσετε τους κατοίκους! Καλή βόλτα!

Η συγγραφέας:



Η Τάνια Χρυσού, με καταγωγή από τη Φίλια της Λέσβου, γεννήθηκε το 1984 στον Βύρωνα όπου και κατοικεί.  Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι από το 2002 μέχρι και σήμερα.

Ασχολήθηκε με τη δημιουργική απασχόληση και το θεατρικό παιχνίδι στην ομάδα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΒΟΥΡΑ» της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί συνεργασία με το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής και βιωματικής μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο καλλιτεχνικό εργαστήριο «ΚΡΑΚΑΤΟΥΚ» της κυρίας Κατερίνας Παλαιοθόδωρου.

Ταυτόχρονα συνεργάζεται με τη «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΡΩΝΑ» της κυρίας Ρένας Σκλάβου και με χώρους πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων, συντονίζοντας δημιουργικά εργαστήρια που αφορούν στην καλλιτεχνική ανάπτυξη των παιδιών μέσω παιχνιδιών που βασίζονται στη μελωδία, τον ρυθμό, την κίνηση και τη ζωγραφική.

Το παιδικό της βιβλίο «Η μαντάμ Βισκόζ Βουάλ και το Τρίγωνο των Βελούδων» είναι το πρώτο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

INFO:

«Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων»

Συγγραφέας: Τάνια Χρυσού

Εικονογράφος: Κριστίν Μενάρ

Εκδόσεις: Πνοή

https://www.ekdoseispnoi.gr/product/%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%bc-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%ac%ce%bb-%ce%b2%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%ce%b6-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%bf-%cf%84%cf%89/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου