Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μένουμε σπίτι...Ταξιδεύουμε στις σελίδες του παραμυθιού "Ο κρυμμένος θησαυρός"

 


Εν μέσω κορονοϊού κυκλοφόρησε το νέο παραμύθι  του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός»,  από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική»,  με υπέροχη εικονογράφηση από την Μαρία Μανουρά.

Πρόκειται για ένα  τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας,  για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την  ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.

Έγραψαν-είπαν  για το παραμύθι «Ο κρυμμένος θησαυρός»

- Ο κρυμμένος θησαυρός : Το διδακτικό παραμύθι που δίνει ελπίδα στα χρόνια του κορωνοϊού. Η παιδική ιστορία του Βασίλη Κάργα που αξίζει να διαβάσουμε στα παιδιά μας αλλά και για  εμάς ώστε να δούμε τη ζωή με άλλη ματιά.»

(https://www.klik.gr/gr/el/24-hours/o-krummenos-thisauros-to-didaktiko-paramuthi-pou-dinei-elpida-sta-chronia-tou-koronoiou/)

- «Ο κρυμμένος θησαυρός»: Το νέο παραμύθι του Βασίλη Κάργα. Η έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, η δύναμη της διαφορετικότητας, ο σχολικός εκφοβισμός είναι θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο δημοσιογράφος Βασίλης Κάργας στο νέο του παραμύθι με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική». Το παραμύθι, με την εξαιρετική εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά, που απευθύνεται σε  ηλικίες 4 έως 8 ετών, αντλεί δύναμη από το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά και εκφράζει την ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.

(https://www.protothema.gr/culture/article/996092/o-krummenos-thisauros-to-neo-paramuthi-tou-vasili-karga/)

-«Ο κρυμμένος θησαυρός»: Ένα παραμύθι για παιδιά που κάνει τη ζωή των μεγάλων καλύτερη. Το παραμύθι δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένη ηλικία αλλά σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη να ονειρευτούν και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Μιλάει για τη δύναμη της θέλησης και των χρωμάτων στη ζωή μας.

(https://www.iefimerida.gr/politismos/ena-paramythi-gia-paidia)

-Ένα πολύχρωμο παραμύθι σαν ουράνιο τόξο! Σε εποχές δύσκολες σαν αυτή που διανύουμε μια έκδοση για παιδιά βάφει με τα χρώματα του ουράνιου τόξου τις μέρες μας και μας δίνει μηνύματα αισιοδοξίας. Άρα στις μέρες του κορονοϊού και των περιορισμών είναι ίσως η πιο αισιόδοξη ματιά για τους μικρούς μας φίλους.

(https://www.makthes.gr/ena-polychromo-paramythi-san-oyranio-toxo-289691)



-“Ο κρυμμένος θησαυρός” του Βασίλη Κάργα γεμίζει με χρώματα τις γκρίζες πόλεις μας.

(http://www.trikalakids.gr/%ce%bf-%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%cf%85%cf%81%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b3/)

- «Ο κρυμμένος θησαυρός»: Το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα- Ενδιαφέρουσα Πρόταση Για Παιδιά Όσο ”ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”.

(https://www.parapolitikakritis.gr/endiaferoysa-protasi-gia-paidia-oso-menoyme-spiti-apo-ton-vasili-karga/)

- Η Ουρανούλα Τοξούλα, η ηρωίδα του νέου παραμυθιού του Βασίλη Κάργα, «Ο κρυμμένος θησαυρός»,  είναι  αντίδοτο στην έλλειψη επικοινωνίας και στον σχολικό εκφοβισμό.

https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/vasilis-kargas-dimosiografos-syggrafeas-to-vivlio-einai-i-kardia-enos-omorfoy-yperochoy-kosmoy/

- Ας ζωγραφίσουμε τον παράδεισο… Όλη η δράση της νέας του ιστορίας  του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, «Ο κρυμμένος θησαυρός»,  εξελίσσεται μέσα σε ένα σχολείο. Η  ηρωίδα του παραμυθιού, η Ουρανούλα, υπομένει τον σχολικό εκφοβισμό ελπίζοντας πως κάποτε το ουράνιο τόξο θα φωτίσει με τα χρώματά του και τις ψυχές των συμμαθητών της. Μας  δείχνει πως αν κάνουμε κάτι με αγάπη, με πολλή αγάπη, μπορούμε να αντέχουμε και υπάρχουν φορές που μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή όλων μας.

http://www.topontiki.gr/article/399420/zografisoyme-ton-paradeiso

-Απόψε θα  σας διαβάσουμε ένα βιβλίο για τις κρυμμένες αξίες μέσα σε κάθε παιδί, σε κάθε άνθρωπο… «Ο κρυμμένος θησαυρός» του Βασίλη Κάργα, με εικόνες της Μαρίας Μανουρά. Ένα παραμύθι για την ελπίδα, για το φως που κρύβουμε όλοι μέσα μας ακόμα και τις πιο γκρίζες στιγμές.

(Εκπομπή 10 λεπτά ακόμη, Τρίτο Πρόγραμμα https://webradio.ert.gr/trito-programma/30mar2020-10-lepta-akomi-o-krymmenos-thisavros-tou-vasili-karga-me-ikones-tis-marias-manoura-apo-tis-ellinoekdotiki-publishing-ellinoekdotiki-ekdosis/)

-Μια αισιόδοξη παιδική ιστορία μας χαρίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Κάργας. Με τον τρόπο του σχολιάζει πως οι μεγάλοι επηρεάζουν τα παιδιά, πως το διαφορετικό ξεχωρίζει και μπορεί να αποτελέσει στόχο αλλά πως στο τέλος ένα παιδικό χαμόγελο ή ένα παιδικό δάκρυ μπορεί να αλλάξει τους νόμους ενός άχρωμου σύμπαντος, του δικού μας σύμπαντος που έχει χάσει τα χρώματα του, επειδή εμείς χάσαμε τη διάθεση να τα δούμε.»

(https://artscript-gr.webnode.gr/.../o-krymmenos-thisayros/)

« Το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, «Ο κρυμμένος θησαυρός» κυκλοφόρησε εν μέσω  κορωνοϊού  ελπίζοντας να κάνει με τα χρώματα του ουράνιου τόξου τον κόσμο μας πολύχρωμο και να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.»

( https://e-thessalia.gr/vasilis-kargas-ta-paidia-soy-dinoyn-agapi-choris-antallagmata/)

 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου