Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

«ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» : Μια σειρά βιβλίων για την αξία των συναισθημάτων

 


Τα συναισθήματα αποτελούν το κεντρικό θέμα  μιας νέας  σειρά βιβλίων, «ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ», που κυκλοφορούν από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ,   απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών  και  βοηθούν τους γονείς να μάθουν στα παιδιά την αξία των συναισθημάτων.

Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν, τα αποδέχονται,  τα αγκαλιάζουν, τα αναγνωρίζουν και τα διαχειρίζονται καλύτερα.  


Η σειρά στόχο έχει να καλλιεργήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών βοηθώντας τα να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά τους: ευχάριστα και δυσάρεστα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσουμε  την ιστορία της Χαράς,της λαγουδίνας με τα μεγάλα καφετιά μάτια. Η Χαρά έχει τα γενέθλιά της και πρέπει να αποφασίσει αν θα καλέσει τον Θυμό, τον Φόβο, τη Λύπη, και τα άλλα δυσάρεστα συναισθήματα στο πάρτι της.

Είναι αλήθεια τόσο μπερδεμένη!



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσουμε  την ιστορία της Αγάπης, της ελεφαντίνας με τη μεγάλη προβοσκίδα. Η Αγάπη τρελαίνεται να κάνει σφιχτές αγκαλιές στα ζωάκια των συναισθημάτων.

Γιατί όμως εκείνα κάθε φορά που τη βλέπουν, τρέχουν μακριά της;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Μπουμπούσης

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: Μαρία Μανουρά

INFO:

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/ena-xamogelo-gia-th-xara

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/h-sfixti-agalia-tis-agapis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου