Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

«Ο παππούς μου και εγώ»: Ένα παραμύθι που μαθαίνει στο παιδί την αξία του παππού

 

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

-Παππού, τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο;

-Η φιλία, μικρή μου και η αγάπη είναι τα μεγαλύτερα αγαθά στον κόσμο.

Η ξεχωριστή σχέση μεταξύ ενός παππού και των εγγονών  του αποτελεί αγαπημένο θέμα των παραμυθάδων και των εικονογράφων και έχει  μια μοναδική  θέση στην καρδιά μας.

Το ελκυστικό αυτό παραμύθι της Δέσποινας Πετρή , που εικονογραφεί μαγικά η Παναγιώτα Καρτσακάλη, αφηγείται την τρυφερή ιστορία της σχέσης ενός γέροντα σκίουρου και μιας κάμπιας που θα μεταμορφωθεί μαγικά σε πεταλούδα. Η συγγραφέας και η εικονογράφος προσεγγίζουν  την ιστορία  με ευαισθησία και μας πλημμυρίζουν με όμορφα συναισθήματα.


Ο  παππούς Κόκι   θα γίνει ο δάσκαλος της µικρής Λιλού. Την παρακολουθεί από µωρό για να τη φτάσει να ανοίξει τα φτερά της, έτοιµη  να ανακαλύψει τον κόσµο. «Η μεγαλύτερη χαρά ήταν που σε είδα να μεγαλώνεις, σε προστάτεψα, σε έμαθα. Εσύ τώρα πρέπει να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις όσο πιο ψηλά μπορείς, να ταξιδέψεις, να κάνεις φίλους, να μάθεις, να κάνεις λάθη και να ζήσεις την κάθε στιγμή. Όταν βρεθείς μπροστά σε μια δυσκολία να μην τα παρατήσεις, να ανοίξεις τα φτερά σου και να πεις στον εαυτό σου ότι η ζωή συνεχίζεται και είναι όμορφη… ακόμα και στις αναποδιές».

Από το οπισθόφυλλο:

Κανείς δεν µπορεί να κάνει για τα µικρά παιδιά αυτό που κάνουν οι παππούδες. Οι παππούδες πασπαλίζουν µε αστερόσκονη τις ζωές των παιδιών. Οι παππούδες έχουν τη σοφία και τη γνώση, που προέρχονται από την εµπειρία της πολύχρονης ζωής τους και όλες τις µάχες που έχουν δώσει.



Η Δέσποινα Πετρή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει Ψυχολογία στο Deree College.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Η Καρδιά του Χιονάνθρωπου, Ο Μικρός Τυµπανιστής, Άγιε µου Βασίλη, σε Παρακαλώ, Πάνω από το Ουράνιο Τόξο και Τικ Τακ Χριστούγεννα.

INFO:

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ : Α.Α.  ΛΙΒΑΝΗ

Απευθύνεται σε παιδιά 5+ ετών.

Δείτε το βιβλίο εδώ: http://www.livanis.gr/O-pappous-mou-kai-eg_p-3186263.aspx

#οpappousmoukaiego #despinapetri #livanisbooks #newbook #childrensbooks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου