Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

«Αχ παππού Παραμυθά!» : Ευφάνταστες ιστορίες από έναν παππού, που θα ήθελαν να είχαν όλα τα παιδιά.


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Γιατί πετούν τα μυρμήγκια; Πόσο πίσω πάει η ιστορία; Υπάρχουν στ’ αλήθεια νεράιδες και γοργόνες; Γιατί στον Νότο η ημέρα κρατά περισσότερο απ’ ό,τι στον Βορρά;

 Σε αυτά και σε άλλα πολλά δίνει απαντήσεις μέσα από τις ιστορίες του  ο παππούς παραμυθάς, στο πρώτο παραμύθι της συγγραφέως , Χριστίνας Γεωργιάδου, « Αχ παππού παραμυθά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Έναστρον» με εξαιρετική εικονογράφηση της Δομνίκης Καράντζιου.

  Οι ι πρωτότυπες ιστορίες ξεπηδούν από το στόμα ενός ευφάνταστου, σοφού παππού! Γοργόνες και νεράιδες, ο κόσμος των ζώων, μα και οι βασίλισσες της Ημέρας και της Νύχτας μαγεύουν μικρούς και μεγάλους!

Αληθινές ή μήπως όχι; Μένει να το ανακαλύψετε!

Χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Καλέ παππού, πού τις ξέρεις όλες αυτές τις ιστορίες; τον ρώτησα.

-Μου τις λένε, παιδί μου.

-Ποιοι;

-Τα δέντρα, τα πουλιά, τα λουλούδια, ο ουρανός...

-Καλέ παππού, πλάκα μου κάνεις;

-Οχι, όχι, να κοίτα. Θ' αγγίξω αυτό εδώ το δέντρο, αυτή την ελιά και θα μου πει μια ιστορία. Τα δέντρα είναι γεμάτα ιστορίες. Ασκιά οι ψυχές τους, έτοιμες να σκάσουν, θέλουν να πουν σε κάποιον τις ιστορίες τους, μα οι άνθρωποι δεν τα ακούν, δεν ξέρουν τη γλώσσα τους. 

Βιογραφικό:

Η Χριστίνα Γεωργιάδου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετάφραση στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών στη μέση εκπαίδευση. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στο λογοτεχνικό περιοδικό "Πάροδος" και στο ιστολόγιο του Τόλη Νικηφόρου, dreaming-in-the-mist.blogspot.gr. Η ποιητική συλλογή της, "Σπορά" (Εκδόσεις Κυριακίδη), τιμήθηκε το 2017 με το Βραβείο Ποίησης Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή "Μαρία Πολυδούρη" του Δήμου Καλαμάτας, από κοινού με την ποιητική συλλογή "Ιστορίες κρίσης" του Φαίδωνα Μουδόπουλου-Αθανασίου. Κριτικές για τη συλλογή έχουν γραφτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά 'Πνευματική Ζωή' και 'Νουμάς', στα φιλολογικά περιοδικά 'Φιλολογική' και 'Θέματα Παιδείας', ενώ υπήρξαν και διαδικτυακές κριτικές, στο 'Στίγμα Λόγου' από την Κρις Λιβανίου, στο FRACTAL από τη Διώνη Δημητριάδου, και στο diastixo από τον Πέτρο Γκολίτση.

INFO:

Αχ παππού Παραμυθά!

Συγγραφέας: Χριστίνα Γεωργιάδου

Εικονογράφηση: Δομνίκη Καράντζιου:

Εκδότης: Έναστρον

Σελίδες: 76

https://enastron.com.gr/product/%ce%b1%cf%87-%cf%80%ce%b1%cf%80%cf%80%ce%bf%cf%8d-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%ac/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου