Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

«Οι θησαυροί της Ματίλντα»: Ένα υπέροχο βιβλίο για τη μαγεία των μικρών μας, κρυμμένων θησαυρών.

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Μια μαγική, νοσταλγική και διαχρονική ιστορία για ένα παλιό σπίτι κι ένα νεαρό κορίτσι, δημιούργησαν η συγγραφέας Jane Godwin και η εικονογράφος  Anna Walker,   θέλοντας να μιλήσουν για τα μικρά, πολύτιμα σ’ εμάς πράγματα, που μένουν μαζί μας για πάντα.

«Οι θησαυροί της Ματίλντα», που κυκλοφορούν από τις νέες, ποιοτικές εκδόσεις «σιελ»,  βασίζονται  σε αληθινά γεγονότα. Η Ματίλντα, η ηρωίδα του υπέροχου αυτού παραμυθιού, που ζει σε ένα μεγάλο σπίτι με τη μεγάλη οικογένειά της,  βρήκε την τέλεια κρυψώνα για να φυλάει τους ξεχωριστούς της θησαυρούς.

Κανείς δεν ξέρει την κρυψώνα, ούτε βέβαια τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια της – ένα κορίτσι και δύο αγόρια – που ξέρουν τα πάντα. Μια μέρα, όμως, συμβαίνει κάτι που η Ματίλντα δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να μπορούν να έχουν μυστικά, στην πραγματικότητα νομίζω ότι είναι η αρχή της δημιουργικότητας.», λέει η Αυστραλή, πολυβραβευμένη συγγραφέας, που λατρεύει τον τρόπο που η Anna Walker,  έχει εικονογραφήσει την ιστορία.

«Νομίζω ότι η Άννα έχει αποτυπώσει τόσο τέλεια αυτό το συναίσθημα που έχει κανείς όταν είναι παιδί του κόσμου, που είναι τόσο μεγάλο και τόσο δύσκολο να το καταλάβεις, αλλά και ότι είναι κάπως όμορφο και μαγικό.»



INFO:

«Οι θησαυροί της Ματίλντα»

Συγγραφέας: JANE GODWIN

Εικονογράφος: ANNA WALKER

Μετάφραση: ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ

Θέμα: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Εκδόσεις: σιελ

https://cielbooks.gr/shop/ciel-books/oi-thisayroi-ths-matilnta/

Επικοινωνία:

Δεληγιάννη 20, 12133, Περιστέρι

Τηλ. 2155016489

cielbooks.gr@gmail.com

https://cielbooks.gr/

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου