Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

«Ο θαλασσοσφυριχτής»: Ένα ξεχωριστό βιβλίο για τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τη φύση

 


Μια συναρπαστική περιπέτεια στον ονειρικό κόσμο της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού. είναι το βιβλίο του συγγραφέα και φιλόλογου,  Διονύση Λεϊμονή,  «Ο θαλασσοσφυριχτής», που κυκλοφορεί από τις ποιοτικές εκδόσεις  «Αρτέον» με εξαιρετική εικονογράφηση της Δήμητρας Ψυχογυιού και πρωταγωνιστές μια παρέα τεσσάρων ανήσυχων παιδιών

Το βιβλίο:

Νησιά υπάρχουν μόνο σε θάλασσες ή ακόμα και σε λίμνες; Σπίτια στεριώνουν μόνο πάνω στη γη ή ακόμα και πάνω στο νερό;

Λαβύρινθους χτίζει μόνο ο άνθρωπος ή ακόμα και η φύση;

Ελάτε να το ανακαλύψουμε αρμενίζοντας με μια παρέα παιδιών στο γαλήνιο και ονειρικό πέλαγος της λιμνοθάλασσας. Μαζί τους θα μοιραστούμε τη ζωή των λιμναίων ανθρώπων της και ενός παράξενου φίλου τους, του Στρατή.



Μια πρόσκληση, αλλά και μια... βίδρα, θα σταθούν η αιτία για να ζήσουν οι μικροί μας φίλοι μια απρόσμενη περιπέτεια. Θα βγουν, άραγε, νικητές από αυτή τη μεγάλη πρόκληση; Θα καταφέρουν να συνομιλήσουν με τη φύση, δαμάζοντας τα στοιχειά της;

Δεν μένει παρά να το μάθουμε! Μαζί τους θα ξεφύγουμε για λίγο από τον λαβύρινθο της εποχής μας για να ανακαλύψουμε τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον και τη σημασία του στην επιβίωση των μελλοντικών γενεών.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Γεννήθηκε στο Αιτωλικό, στη νερένια πολιτεία… και σήμερα ζει και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Βόλο. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων, κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π.

Η μεγάλη του αγάπη για το βιβλίο τον οδήγησε στη δημιουργία της λογοτεχνικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Μιλάμε για το βιβλίο» και στην ενεργό συμμετοχή του σε διάφορους οργανισμούς που έχουν σχέση με αυτό, όπως στην ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), στο Κε.Βι.Μα.Συ. (Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων) και στον Συνδέσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προωθώντας τη φιλαναγνωσία με συμμετοχή σε διοργανώσεις εκδηλώσεων για το βιβλίο, σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και σε παρουσιάσεις βιβλίων. Ασχολείται επίσης με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.

Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών διηγημάτων. Δυο από αυτά, «Το Δέκατο Έβδομο Κιβώτιο» (Πατάκη, 2014) και το «Το Τέταρτο Αλογάκι» ( Πατάκη, 2017), αγαπήθηκαν τόσο πολύ, ώστε βραβεύτηκαν στην ψηφοφορία αναγνωστών του Public. Άλλα έργα του: «Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» (2007), «Το Μυστικό της Δαγκάνας (Πολιτιστικό ΄Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου, 2009), «Το Χαμένο Ταίρι», (Ακρίτας, 2009 -Εν πλω, επανέκδοση 2017), «Τα Τίμια Δώρα», (Ήρα, 2013), «Δημιουργική Γραφή στην Τάξη Α΄-Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου» (Γράφημα, 2018). Έχει συμμετάσχει επίσης με ποιήματα και πεζά σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες.

INFO:

«Ο θαλασσοσφυριχτής»

Υπότιτλος: Μια συναρπαστική περιπέτεια στον ονειρικό κόσμο της λιμνοθάλασσας

Σειρά: Λίμνες & Ποτάμια - Παραμύθια & Θρύλοι

Συγγραφέας: Διονύσης Λεϊμονής

Εικονογράφηση: Δήμητρα Ψυχογυιού

A' ΕΚΔΟΣΗ: Δεκέμβριος 2018

Β' ΕΚΔΟΣΗ: Mάρτιος 2020

Ξεφυλλίστε το στο Issuu!

https://issuu.com/73902/docs/thalassosfirixtis

Εκδόσεις: Αρτέον

https://e-arteon.gr/vivlia/paidika/item/474-o-thalassosfyrixtis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου