Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

«Ο παπαγάλος Γκοχ πάει σχολείο»: Ένα έμμετρο παραμύθι που εμπνέει στα παιδιά τη φιλομάθεια και τη θέληση για πρόοδο.

 


Ένα ευχάριστο, έμμετρο παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, είναι το νέο βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως, Ελισάβετ Τάρη,  «Ο παπαγάλος Γκοχ πάει σχολείο»,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διάπλους» με εξαιρετική εικονογράφηση από την Νικολέττα Φιλιππίδη.

Πρωταγωνιστής ένας ιδιαίτερος παπαγάλος, ο Γκοχ,  που το μυαλό του ακονίζει και...δεν παπαγαλίζει. Γι’ αυτό αφήνει το κλουβί του και πάει στο σχολείο!

Το παραμύθι περνά στο παιδί με έναν ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο τα μηνύματα της φιλομάθειας, της θέλησης για πρόοδο και της αγάπης για το σχολείο.

Επίσης, προωθεί έμμεσα την επιτυχία των στόχων των νέων-εμπλουτισμένων Προγραμμάτων για την Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Η συγγραφέας:


Η Ελισάβετ Τάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ. Είναι επίσης πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακή διπλωματούχος της ίδιας Σχολής, στον Τομέα της Φιλοσοφίας του Δικαίου με ειδίκευση στη θρησκευτική ελευθερία στην εκπαίδευση. Διορίστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση και εργάστηκε σε σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Υπηρέτησε, επίσης, ως διευθύντρια στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου. Από το 2012 έως το 2018 υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος στην Πέλλα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία υλοποιώντας προγράμματα φιλαναγνωσίας, καθώς και με θέματα αντιρατσιστικής αγωγής, κοινωνικού αποκλεισμού και ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση. Έχει γράψει ως τώρα έξι παραμύθια για παιδιά.

INFO:

«Ο παπαγάλος Γκοχ πάει σχολείο»

Συγγραφέας: Ελισάβετ Ταρή

Εικονογράφος : Νικολέττα Φιλιππίδη

Θέμα: Αγαπώ να μαθαίνω

Σελίδες :32

Έτος Κυκλοφορίας   : 2021

Περιέχει CD  

Τραγούδι : Ειρήνη Κουρκούλη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ QR CODE

Εκδόσεις: Διάπλους

https://ekdoseisdiaplous.gr/product/%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%87-%cf%80%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου