Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Το καλοκαίρι θέλει παραμύθια

Το καλοκαίρι θέλει παραμύθια. «Ο Ορφέας και η παράξενη παρέα του» χτίζουν κάστρα με κοχύλια πάνω στην άμμο σε μια μαγευτική παραλία της Θράκης. Η πιο δροσερή παρέα του καλοκαιριού…






Το βιβλίο:
Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα, που με τη λύρα και τη μουσική του τους αλλάζει τη ζωή.
Ένα έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας και για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».


"Η Παράξενη παρέα του Ορφέα είναι ένα δώρο που θα θέλαμε να κάνουμε στο μέλλον. Ένα δώρο που θα ταξιδέψει από στόμα σε στόμα, όπως ταξίδεψε και ταξιδεύει ο μύθος, ένα δώρο που θα υμνεί την αγάπη, τη φιλία, τη δύναμη της μουσικής.
Ο Βασίλης Κάργας κατάφερε να κάνει τον μύθο πραγματικότητα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα κείμενο στο οποίο ο άρτια τεχνικά έμμετρος στίχος ρέει σαν πολύχρωμο ποτάμι, προσδίδει ζωντάνια και φρεσκάδα. Στο άκουσμα του, ο μικρός ή μεγάλος  αναγνώστης μαγεύεται, τον ακολουθεί σε ένα διαφορετικό ταξίδι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ο μικρός για ένα ταξίδι γνωριμίας και ο μεγάλος για ένα ταξίδι (επανα)γνωριμίας.". Δημήτρης  Μπουζάρας, συγγραφέας.


http://www.livanis.gr/H-Paraksenh-parea-tou_p-3006983.aspx



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου