Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Καινούργιους φίλους απόκτησαν ο « Ορφέας και η παράξενη παρέα του»

 


Ένα συναρπαστικό διήμερο έζησαν ο Ορφέας και η παράξενη παρέα του στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Γνωρίστηκαν με καινούργιους φίλους, έπαιξαν με τους μαθητές των δύο τμημάτων της της Γ΄ τάξης,  στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και πιο συγκεκριμένα στη θεματική «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Συμπερίληψη», που επιμελούνται οι εκπαιδευτικοί Δόμνα Παπαδοπούλου και Αλεξάνδρα Βερέττα.

Οι λιλιπούτειοι αναγνώστες γνώρισαν τον Ορφέα και την παράξενη παρέα του μέσα από την διαδραστική αφήγηση της  ηθοποιού  Μαρίας Παπαδοπούλου και υποδύθηκαν  ρόλους  βασισμένους στους ήρωες του βιβλίου συμμετέχοντας  σε θεατρικά παιχνίδια και ζωγράφισαν τους αγαπημένους ήρωες του παραμυθιού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη με υπέροχη εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη.



Τα παιδιά συμμετείχαν σε ποικιλία δραστηριοτήτων που είχαν στόχο τόσο την αποδοχή της διαφορετικότητας, όσο και την άντληση επιπλέον πληροφοριών σχετικά με τα ζωάκια που πρωταγωνιστούν στο παραμύθι:

Ένα καγκουρό, ένας παπαγάλος, μια καμήλα, μια χελώνα, ένας ουρακοτάγκος, ένα τζιτζίκι, μια αρκούδα, ένα γατάκι απ’ το Μπαλί,  ένας πελαργός, ένα κροκόδειλος, ένας σκαντζόχοιρος και ο μυθικός Ορφέας με τη λύρα του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, δημοσιογράφος Βασίλης Κάργας, συνομίλησε με τους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις τους, για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο, από πού εμπνέεται για τις ιστορίες του, για τη διαδικασία της συγγραφής,  πώς δημιουργούνται οι ήρωες και πως μπορούν οι ίδιοι να γράψουν το δικό τους παραμύθι.



 «Η Παράξενη παρέα του Ορφέα», που έγινε παιδική  όπερα από το  Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, είναι ένα έμμετρο παραμύθι που μιλάει  για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας και για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ο στίχος, που ρέει σαν πολύχρωμο ποτάμι, βοηθάει τα παιδιά να έλθουν σε επαφή με το ρυθμό της ελληνικής γλώσσας, να εξασκήσουν μνήμη και παρατηρητικότητα.

Info:

https://www.livanis.gr/shop/h-paraksenh-parea-tou_p-3006983-aspx/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου