Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

«Η Γοργόνα των ναυαγών και ο Κιθαρωδός του Αιγαίου»: Μια τρυφερή ιστορία αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού του διαφορετικού.

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Μια τρυφερή ιστορία που μάς ταξιδεύει στη στεριά και στη θάλασσα ενός ελληνικού νησιού του Αιγαίου, ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία, ξεδιπλώνεται στις σελίδες του νέου βιβλίου της δημοσιογράφου, θεατρολόγου και συγγραφέως, Αθανασίας Διαφώτη, με τίτλο ,«Η Γοργόνα των ναυαγών και ο Κιθαρωδός του Αιγαίου», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μένανδρος με υπέροχη εικονογράφηση του Σπύρου Ζαχαρόπουλου.

Ήρωες της ιστορίας είναι μια φιλόμουση γοργόνα και ένας καλόκαρδος κιθαρωδός! Ονειρεύονται να σμίξουν τις ζωές τους! Τα εμπόδια πολλά! Θα ξεπεραστούν;

Θα τα καταφέρουν τελικά να ζήσουν μαζί; Η δύναμη της αγάπης θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή; Ύστερα από ένα ναυάγιο με παιδιά από όλο τον κόσμο, που γίνεται στα ανοικτά των ακτών της Λέσβου, οι ήρωες μας θα βρουν νέο νόημα στη ζωή τους αφού θα αφιερωθούν στην αποστολή να σώζουν, όχι μόνο από τον πνιγμό αλλά και από την εκμετάλλευση, όσα παιδιά κινδυνεύουν στα κύματα του Αιγαίου.



«Μια βάρκα με παιδιά, μέσα στα κύματα του Αιγαίου, είναι η εικόνα που μας στοιχειώνει εδώ και δέκα χρόνια. Μια ρομαντική ιστορία από μια ρομαντική ψυχή που ζει σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, δένει το δράμα με το παραμύθι.», σημειώνει ο εικονογράφος του βιβλίου Σπύρος Ζαχαρόπουλος.

Στο βιβλίο θίγονται θέματα όπως: Η γνωριμία και ο σεβασμός με το διαφορετικό, που εξαλείφει την προκατάληψη. Αλληλοσυμπλήρωση! Αλληλεγγύη! Ενσυναίσθηση! Η τέχνη ως μέσο ψυχοθεραπευτικό, μα και κοινή γλώσσα των ανθρώπων!

Περιλαμβάνει εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό υλικό, με ασκήσεις, θεατρικά παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 INFO:

«Η Γοργόνα των ναυαγών και ο Κιθαρωδός του Αιγαίου»

Συγγραφέας: Αθανασία Διαφώτη

Εικονογράφος: Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Εκδόσεις: Μένανδρος

Σειρά: Συναισθηματική νοημοσύνη: Μικρές ιστορίες για μεγάλες αξίες

Διάσταση: 22χ24

Σελίδες: 48.

Εξώφυλλο: Σκληρό.

Περιλαμβάνει QR code με την αφήγηση του παραμυθιού.

https://menandros.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CF%84/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου