Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Πετρούλες στη Φακή: Ένα τρυφερό παραμύθι της Μαίρης Βανδώρου βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα!

 


Ένα παραμύθι που δίνει στα παιδιά πολύτιμες πληροφορίες για την προετοιμασία της φακής και τη συγκομιδή της, τονώνει τη φαντασία τους και ενδυναμώνει την ανάγκη τους, να γνωρίσουν νέους τόπους και να εκτιμήσουν τον δικό τους, αποτελεί το βιβλίο της Μαίρης Βανδώρου, «Πετρούλες στη Φακή», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Το βιβλίο:

Η Πετρούλα και ο Πετράκης, δυο μικρές πετρούλες στο μέγεθος και το χρώμα της φακής, ανάμεσα σε τσουβάλια με φακές όχι μόνο ζουν την περιπέτεια της ζωής τους αλλά βλέπουν και τον... χάρο με τα μάτια τους!

Από αβλεψία δεν βρίσκονται στο στόμα του λύκου, αλλά μπροστά στην απειλητική οδοντοστοιχία ενός αγνώστου...

Θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στον τόπο τους, που τόσο νοσταλγούν, με τον όμορφο κήπο και τα μυρωδάτα λουλούδια;

Βιογραφικό:

Η Μαίρη Βανδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Λευκάδα και την Άρτα. Από το 2015, γράφει κριτικές, παίρνει συνεντεύξεις, δημοσιεύει κείμενα της ενώ έχει αναλάβει και το εικαστικό κομμάτι του καλλιτεχνικού site ArtScript (www.artscript/webnode.gr). Με πάνω από 9.000 επισκέπτες κάθε μήνα.

Το παραμύθι της «Πετρούλες στη φακή» κέρδισε έπαινο στον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ομίλου για την Unesco, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών. Ενώ το 2021 το διήγημα της με τίτλο «Νεκρή Φύση», απέσπασε το 3ο βραβείο, στον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ομίλου για την Unesco. "Το Παραμύθι του Δάσους" απέσπασε έπαινο στον 11ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ομίλου της Unesco, το 2022.

Στη Συλλογή διηγημάτων «Μένουμε Σπίτι - Μέρες και Νύχτες μιας Καραντίνας» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ωκεανός», συμπεριλήφθηκε και το διήγημα της, με τίτλο «Έξωση από τον καναπέ».

Από τις εκδόσεις "Υδροπλάνο" κυκλοφορεί από τον Απρίλη του 2022 το μυθιστόρημα της "Συνοδός Κορυφής".

Έργα της φιλοξενούνται στη «Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη».

INFO:

«Πετρούλες στη φακή»

Κείμενο-εικονογράφηση: Μαίρη Βανδώρου

Εκδόσεις: Κομνηνός

https://komninos.shop/shop/

Τηλ. 2130 434485-  6944 799607

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου