Σάββατο 8 Απριλίου 2023

«Τα κρυμμένα αυγά»: Ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για τη φιλία και την ομαδικότητα.

 



Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Ένα παραμύθι που μιλά για τον θυμό, την ντροπή, τη φιλία, την ιδιαιτερότητα, την ομαδικότητα και τη σημασία του διαλόγου, είναι το νέο βιβλίο της Μάουρας Ρομπέσκου, με τίτλο «Τα κρυμμένα αυγά», που κυκλοφορεί από τις ποιοτικές εκδόσεις «Κομνηνός» με υπέροχη εικονογράφηση της Χρύσας Δημαρέλου.

Το βιβλίο:

Ο Μπιρμπιλομάτης, η Φουντωτή και ο Ομορφονούρης, ήταν έτοιμοι. Τα καλάθια τους ήταν γεμάτα με όμορφα χρωματισμένα αυγά, που έπρεπε να κρύψουν στην αυλή. Την άλλη μέρα ήταν Κυριακή του Πάσχα και εδώ θα στηνόταν μεγάλο γλέντι.  Μέρος της γιορτής ήταν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ή για την συγκεκριμένη μέρα, το παιχνίδι του κρυμμένου αυγού.

Ο λαγός Στραβοαυτιάς είναι πολύ θυµωµένος, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν τον επιλέγουν οι άλλοι λαγοί για να κρύψει στην αυλή τα πασχαλινά αυγά, όπως είναι το έθιµο και το παιχνίδι. Έτσι, αποφασίζει να χαλάσει τη φετινή γιορτή. Θα τα καταφέρει άραγε;


Βιογραφικό:

Η Μάουρα Ρομπέσκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το Οικονομικό Λύκειο και για χρόνια δούλεψε σε λογιστήριο, μέχρι που την κέρδισε η γραφή. Από μικρή έφτιαχνε ιστορίες στο μυαλό της. Πέρασαν όμως αρκετά χρόνια για να αποφασίσει να αρχίσει να τις καταγράφει. Διάβαζε όμως πολύ. Υπήρχε πάντα ένα βιβλίο στο πλάι της, όπου και αν πήγαινε, μέχρι να συμπληρωθεί με ένα laptop. Στα είκοσι τρία της χρόνια είχε τέσσερα παιδιά, έτσι έγινε γιαγιά νωρίς και έχει ήδη πέντε εγγόνια, που μεγαλώνει. Για χάρη τους έγραψε τα πρώτα παραμύθια.

INFO:

«Τα κρυμμένα αυγά»

Συγγραφέας: Μάουρα Ρουμπέσκου

Εικονογράφος: Χρύσα Δημαρέλου

Εκδόσεις: Κομνηνός

https://komninos.shop/shop/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%cf%8c%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bd%cf%8c%cf%82/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf/%cf%84%ce%b1-%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου