Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

«Η πόλη με τις γάτες»: Μια μοναδική ιστορία για την πιο παράξενη φιλία!

 


Μπορούν οι γάτες να γίνουν φίλες με ένα ποντίκι; Όχι μόνο μπορούν, αλλά και συνυπάρχουν στην ίδια πολυκατοικία! Στον φανταστικό κόσμο της Νικολέτα Κόστα όλα είναι εφικτά!

Στην παλιά συνοικία του λιμανιού, στην οδό Σαρδέλας, βρίσκεται ένα μεγάλο, ροζ σπίτι που κατοικείται από φασαριόζικες αλλά πολύ συμπαθητικές γάτες. Οι ιστορίες τους πλέκονται με αυτές του ενοικιαστή της μικρής σοφίτας, του ποντικού Φίλιππου, ο οποίος με τον καιρό γίνεται καλός τους φίλος.

Η συγγραφέας:

Η Νικολέτα Κόστα έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες του κόσμου των παιδιών, καθώς έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανή μέσα της την παιδική ηλικία και να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Εκείνο τον κόσμο που από το 1980 περιγράφει με λόγια και εικόνες σε δεκάδες και δεκάδες ιστορίες. Τα περισσότερα από τριακόσια βιβλία της μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς σκέφτονται, πώς ενεργούν και πώς συμπεριφέρονται τα παιδιά.

Τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες όπως η Ρωσία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κίνα κ.ά., ενώ στο πέρασμα των χρόνων έχει λάβει βραβεία και πολύ σημαντικές τιμητικές διακρίσεις. Η Νικολέτα Κόστα είναι επίσης συγγραφέας των ιστοριών που εικονογραφεί.

Η σειρά «Οι γάτες» είναι αφιερωμένη στα αγαπημένα ζώα της και μιλάει για τις περιπέτειες των ενοίκων του μεγάλου σπιτιού στον αριθμό 3 της οδού Σαρδέλας.

INFO:

Τίτλος: Η πόλη με τις γάτες

Συγγραφέας: Νικολέτα Κόστα

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εικονογράφηση: Νικολέτα Κόστα

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 2+

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου