Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

«Η πέτρα και το φύλλο»: Ένα συγκινητικό παραμύθι για την διαφορετικότητα και την αγάπη

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Μια μικρή και συγκινητική ιστορία που μιλά για την διαφορετικότητα και την αγάπη, είναι το παραμύθι,  «Η πέτρα και το φύλλο», της Χρυσούλας Λουλοπούλου, που κυκλοφορεί από τις περιφερειακές εκδόσεις (Κατερίνη) «Οξύνοια», με εξαιρετική εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου.

Το βιβλίο:

Σε ένα δασάκι ζούσε ένα δέντρο ψηλό, γεμάτο καφετιά κλαδιά και πανέμορφα χρυσαφιά φύλλα, που κατέβαιναν ως κάτω κοντά στη γη. Κάποια ανοιξιάτικη μέρα ένας χείμαρρος άφησε μια μικρή πέτρα πλάι στον κορμό του, που σιγά-σιγά μπήκε βαθιά στη γη κι έκανε εκεί το σπίτι της. Και τότε άλλαξαν όλα...



Η συγγραφέας:

Η Χρυσούλα Λουλοπούλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1962. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έπειτα από σχεδόν τριακονταετή θητεία ως εκπαιδευτικός, σήμερα εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στον Δημόσιο Τομέα στην Καρδίτσα, όπου και ζει με την οικογένειά της. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Η πρώτη ευγενική αλήθεια" εκδόθηκε το 2002 και το δεύτερο "Ο ψίθυρος του Θεού στο αυτί μου" το 2008. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα στο διαδικτυακό κυπριακό περιοδικό "Μag". Έχουν κυκλοφορήσει δύο παραμύθια της σε ψηφιακή μορφή: "Η πριγκίπισσα που δεν έτρωγε μελιτζάνες" και "Το δέντρο της αληθινής ευχής". Έχει συμμετάσχει και στο συλλογικό e-book "Tweet Stories - Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες". Τιμήθηκε με δεύτερο βραβείο στον Α΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό "Καισάριος Δαπόντες" του Δήμου Σκοπέλου το 2012.

INFO:

Εκδόσεις Οξύνοια

Τηλ. 23510 79653, 697 4573429

email: ekdosisoxinia@yahoo.com

facebook: Εκδόσεις Οξύνοια

Instagram: ekdosis_oxinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου