Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

«Τάκης ο μικρός Δεινοσαυράκης»: Ένα παιδικό βιβλίο για την αποδοχή της διαφορετικότητας

 


Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Ένα παιδικό βιβλίο που πραγματεύεται μέσω των ηρώων του τη διαφορετικότητα, τον εκφοβισμό και την ενδυνάμωση του παιδικού χαρακτήρα, είναι το βιβλίο  «Τάκης ο μικρός Δεινοσαυράκης», της συγγραφέως Μαρίκας Γιαννίρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite με εξαιρετική εικονογράφηση της  Άρτεμης Χατζημάρκου.

Ο Τάκης είναι ένας «διαφορετικός» φτερωτός, χαμογελαστός δεινόσαυρος. Έχει καλά κρυμμένο ένα μυστικό… που μια μέρα αποκαλύπτεται από ένα ανοιξιάτικο αεράκι… Τι του συμβαίνει όταν αποκαλύπτεται το μυστικό του; Τι ρόλο θα παίξει και πώς θα τον βοηθήσει η καλύτερή του φίλη η Ματρώνα, η χελώνα;


Βιογραφικό:

Η Μαρίκα Γιαννίρη ζει και εργάζεται στη Χίο. Είναι απόφοιτος του τµήµατος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστηµίου Αιγαίου και κάτοχος µεταπτυχιακού διπλώµατος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Είναι παντρεµένη και µητέρα δύο αγοριών. Αφορµή για τη συγγραφή των παιδικών παραµυθιών είναι τα παιδιά της, που αγαπούν να ακούν ιστορίες µε δράκους, δεινόσαυρους, ξωτικά και πειρατές µέσα από τις οποίες καλλιεργούν αξίες όπως η ενσυναίσθηση, η φιλία, η αποδοχή, η αγάπη κ.λπ. Το παρόν παραµύθι είναι το πρώτο της δηµοσιευµένο έργο και ευελπιστεί να διδάξει στα παιδιά την αξία της αγάπης και της αποδοχής στη διαφορετικότητα.

«Είναι ωραίο να ζωγραφίζεις ουράνια τόξα µε τα χαµόγελα των παιδιών».

INFO:

Τάκης ο μικρός Δεινοσαυράκης

Συγγραφέας: Μαρίκα Γιαννίρη

Εικονογράφηση :Άρτεμις Χατζημάρκου

Σελίδες : 28

Διαστάσεις: 21×29 cm

Κατηγορίες: Παιδικά / Εφηβικά, Προσχολική Ηλικία (3-5), Πρωτοσχολική Ηλικία (6+)

Εκδοτικός Οίκος : Εκδόσεις iWrite

https://www.iwrite.gr/bookstore/paidiko-vivlio-diaforetikotita-takis-o-mikros-deinosavrakis-ekdoseis-iwrite/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου